מרק דיטוקס חורפי

מתכון לגוף ולנפש מטוהרים 🙂 של השפית אביטל סבג

מתוך נבחרת המרקים שהשתתפו במגזין מנטה גליון דצמבר 2020.
דיטוקס או ניקוי, הוא תהליך בו אנחנו רוצים לאפשר למערכות הגוף שלנו לנוח ולהתחדש. כדאי לשלב בארוחת הערב מרק ללא מלח עם כל ירקות העונה, מלבד ההירקות סולניים והחומציים (עגבנייה, חציל, תפוח אדמה ופלפל ירוק). המרק מנחם, מרגיע את הבטן ונותן תחושה נעימה למערכת העיכול אחרי יום של שתיית מיצים, שהם קרים באיכותם. בהגשה אפשר להוסיף זעתר, לימון ושמן זית איכותי לחיזוק טעמים.

החומרים הדרושים ל 4 מנות:
1 כרובית בינונית, 1 כרישה, 1/4 ק”ג דלעת, 2 גזרים, 1 קישוא, 1 שורש סלרי, 1 שורש פטרוזיליה, 3 גבעולי סלרי אמריקאי, 1 בטטה בינונית, 1 סלק, 1 כוס כוסברה, 3 ליטר מים.

להגשה:
מיץ מ-1 לימון, 1 כפית שמן זית, 1 כפית זעתר.

אופן ההכנה:
1. שוטפים את כל הירקות היטב וחותכים לקוביות בינוניות (עם הקליפה). מעבירים לסיר עם 3 ליטר מים ומבשלים במשך שעתיים.
2. טוחנים את המרק למרקם חלק.
3. מזליפים לימון ושמן זית, מפזרים זעתר ומגישים.