לביבות תירס קרוצות/קלי מגר

[טיבעוני/ללא גלוטן]

באמת מתכון פשוט ומנצח אפשר להכין אפוי או צרוב על מחבת קראמי
כך שחוסכים בשמן

החומרים:

🧄3 00 גר גרעיני תירס טריים מקלח/קפואים או מסוננים משימורים
🧄 300 גר גזר טרי קלוף[כ3 גזרים]/דלורית/בטטה-חתוך גס [למעבד מזון]
🧄 1/2 כוס[100 ג] קשיו מושרה ומסונן
🧄 3 כוסות מים
🧄4  כפות שמן/שמן זית
🧄2  כפות מיץ לימון
🧄 פלפל שחור טחון טרי
🧄 1/4 כפית מלח
🧄 1 כוס קמח תירס מהיר הכנה דק[פולנטה]

ההכנה:

שמים את כל החומרים מלבד קמח תירס במעבד מזון או בלנדר ומעבדים לעיסה חלקה,
מעבירים לסיר ומביאים לסף רתיחה
מוסיפים את קמח התירס ומערבבים.
מבשלים תוך ערבוב כ – 10 דקות
מכינים תבנית תנור מרופדת בניר אפיה מעט משומן
יוצקים את התערובת החמה ומשטחים באופן שווה
מצננים ומקררים עד שמתייצב[שלב זה ניתן להכין עד שלושה ימים מראש ולשמור מכוסה במקרר]
בעזרת קורצן עוגיות עגול או כוס,קורצים עיגולים ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה משומן.
ברווח של 1 ס’ האחד מהשני
-אופים בתנור שחומם מראש לחם גבוה 200 מ’ כ10 דק או עד שהלביבות מזהיבות/משחימות
-מעולה עם מטבל אבוקדו/יוגורט/סלט אם
*את השאריות ניתן ללוש וליצור לביבות בידיים