משפחות המזון

February 2, 2014

חשוב לדעת מה הן משפחות המזון וחשוב לשלב את המידע הזה בתזונה היומיומית שלנו. למה? כדי להקל על העבודה של מערכת העיכול שלנו, כדי למנוע יצירת רעלים וכדי להזין את גופנו בצורה הטובה והמתאימה לנו יותר. לצד הידע הזה חשוב להשתמש בחיישנים שלנו ובתגובות השקטות של הגוף למזון שאנו מכניסים אל הגוף. אל תהססו לחקור ולהתנסות. 

השתמשו בידע שניתן לכם כאן, בחיישנים שלכם וברגע עצמו בחרו את המזון שלכם. 

 

משפחות המזון הן:
חלבונים, פחמימות, שומנים, סוכרים, ירקות ופירות.

משפחת החלבונים

חלבון הוא החומר המזין שממנו גופנו בונה ומתקן תאים.

במהלך הילדות הזדקקנו להרבה חלבונים, אך כמבוגרים אנו לא זקוקים ליותר מ-5 גר' חלבון מושלם ליום (לאדם ממוצע).
החלבון הוא מולקולה מורכבת : הוא עשוי מ- 22 חומצות אמינו, כאשר הגוף יכול לייצר רק 14 ואת ה-8 הנוספות יש להשלים מבחוץ, אלו נקראות ה-8 החיוניות.

חלבון מושלם מכיל את כל 22 חומצות האמינו או את ה - 8 החיוניות.

חלבון לא מלא מכיל רק חלק מחומצות האמינו, ולכן יש לצרוך חלבונים שונים כדי לפצות על 8 החיוניות.

 

החלבונים מתחלקים לחלבונים מלאים (חלבון מושלם) ולחלבונים לא מלאים:

חלבון מלא / מושלם - אנו יכולים לקבל אותו מפולן דבורים, ספירולינה, זרעי האמפ, זרעי צ'יה, goat's whey (המים שנשארים לאחר תהליך ייצור הגבינה, המיובשים לאבקה ומכילים כמויות גבוהות של מינרלים וחלבונים), אגוזי ברזיל (3-4), זרעי צ'יה, גוג'י ברי, קינואה, ספירולינה ועוד...

כף אחת ביום של מזונות אלו (מעורבבים עם מיץ או בשייק) מספקת את הכמות היומית של חלבון הדרושה לגופנו, אך יחד עם זאת אפשר להרגיש חופשי לצרוך כראות עיניכם.

חלבון לא מלא / לא מושלם - קטניות (חומוס, עדשים..), בשר, ביצים, חלב, אבוקדו...

 

דוגמא: אנחנו יכולים לקבל את החלבונים מקטניות (עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, נבטים), ממוצרי חלב (עזים וכבשים בלבד) ומבשר חיות (אורגני ומגידול חופשי בלבד!).
ערבוב שני חלבונים שונים באותה ארוחה, מקשה על הגוף לעכלם, יוצר אש גבוהה בבטן, גזים ורעלים.
עבור תוצאות השיקום הטובות ביותר, יש לצרוך את החלבונים רק עם ירקות - חיים או מבושלים.


*בהמשך הסבר על שילוב חלבונים עם שומנים או פחמימות בצירופי מזון.

משפחת הפחמימות

הפחמימות משמשות בתור "דלק" לגוף. ניתן למצאם בדגנים: בעיקר אורז, חיטה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן, קינואה וכמו כן, בתירס, תפוחי אדמה, בטטות ועוד.
מומלץ וחשוב לאכול את הדגנים בצורתם המלאה. 

כאשר הפחמימות מתפרקות במערכת העיכול, הן הופכות למולקולות סוכר הנספגות באיטיות אל הדם.

חיטה היא הדגן הבעייתי, מכיוון שהונדסה גנטית במשך שנים רבות. השינוי הגנטי יצר אחוז גבוה של גלוטן. כאשר הגלוטן מתפרק הוא הופך לרעל בגוף וגורם לגירוי של מערכת העיכול.
מבחינת צירופי מזון, פחמימות אפשר לערבב עם הכל (ראה בצירופי מזון בהמשך).
אנו ממליצים לצרוך ולחקור את הדגנים הפחות מוכרים ולא לצרוך חיטה!
מצד שני - מומלץ לשתות מיץ עשב החיטה.
רצוי לצרוך לחם ללא שמרים, אלא לחם שעשוי ממחמצת שאור ומשאר הדגנים הנ"ל.
אולי תופתעו לגלות שאפילו פסטה ניתן למצוא מכוסמין, שיפון, תירס ועוד...
 

משפחת הסוכרים

המוח ניזון אך ורק ממולקולות של סוכר וזקוק לרמת סוכר יציבה .

רמת סוכר נמוכה מאוד יכולה לגרום לתרדמת ורמה גבוהה מאוד של סוכר יכולה לפוצץ ורידים או כלי דם במוח (שבץ). בשל כך, בגופנו קיים איבר שתפקידו לייצב את רמת הסוכר ושמו לבלב.

סוכרים משתחררים מהר אל הדם, ולכן צריך לצרוך אותם בתבונה. אנחנו יכולים לקבל סוכרים מפירות יבשים, דבש לא מחומם, סירופ מייפל טהור, סירופ אגבה, סילאן, קנה סוכר, מולסה ופירות טריים.
הבעיה היא עם סוכר לבן אשר עשוי ממיץ קני סוכר או סלק, שהם טובים לשתיה ומלאים במינרלים, אך בתהליך הזיקוק המינרלים הולכים לאיבוד.  כאשר הסוכר המזוקק נכנס לגוף, הוא "שודד" בחזרה מן הגוף את המינרלים שאבדו בתהליך הזיקוק ובכך מוריד את רמת המינרלים ומחליש את הגוף.

בנוסף יש להימנע ולהתרחק כמו מאש מתחליפי הסוכר המלאכותיים למיניהם (אספרטיים, סוכרזית וכו')

משפחת השומנים

הגוף זקוק לשומן בכדי לשמור על גמישות כלי הדם והלב ועל אלסטיות תאי העור.

ניתן לצרוך שומן בכל הזרעים: שומשום, חמניות, דלעת, פשתן, אגוזים, שקדים, חמאות אגוזים, טחינה, שמנים וזיתים ממקורות טהורים ומכבישה קרה וראשונה, חמאת מזוככת (גי) וחמאת חלב טובים גם כן.


שמנים המזיקים לנו הם שמנים מחוממים ומזוקקים, וזרעים ואגוזים קלויים, כיוון שהחום הורס את האנזימים וחלק מהמינרלים והופך את מולקולות השומן לרעל.

שומנים צריך לאחסן במקום קריר ואפל. 
אגוזים וגרעינים עדיף להשרות כמה שעות במים לפני שאוכלים.

עדיף לבשל ולטגן עם שמן זרעי ענבים, שמן קוקוס, שמן שומשום וגי כיוון שהם עמידים יותר לחום.
להימנע מקניית שמנים זולים מהסופר - שמן תירס, סויה, קנולה, חמניות וכו'.
תמיד כדאי לחפש שמן זית ואת השאר השמנים בבקבוק זכוכית ובכבישה קרה.

משפחת הירקות

ירקות (אורגניים!) עשירים במינרלים, כלורופיל וסיבים והם מקור מושלם למים.

הירקות הגדלים מתחת לאדמה, כגון: שורש סלרי, סלק, גזר, תפו"א וכו', הם העשירים ביותר במינרלים.

עלים ירוקים הם העשירים ביותר בכלורופיל ובסיבים.

ירקות הם בסיסיים. זאת אומרת שהם מפחיתים את האש בגוף ומעשירים את מלאי המינרלים בגוף ולכן אכילת ירקות ושתיית מיצים מירקות טובים לחיים בריאים.


משפחת הפירות
פירות עשירים בגלוקוז, ויטמינים, מים ואנזימים, והם האנרגיה הזמינה ביותר לגוף כשחשים רעב.

הפירות מתעכלים במעי הדק ולא בקיבה, לכן מומלץ לצרוך אותם הרחק מהארוחות -20 דקות לפני הארוחה או כשעה וחצי לאחר הארוחה.


פירות מחולקים ל - 3 קבוצות עיקריות:

*מלונים / אבטיחים - נאכלים לבד (או רק מלון! או רק אבטיח!). בין אכילת אבטיח לאכילת פרי אחר לחכות 15 דק'.

*פירות חומציים - הדרים - נאכלים לבד או עם בני משפחתם. למשל תפוז, קלמנטינה, אשכולית, פומלה

*פירות תת-חומציים - שאר הפירות - למשל תותים, תפוחים, בננות, תאנים, משמשים, ענבים. אפשר לשלב אותם בסלט פירות והם גם מתאימים לאכילה עם יוגורט וגרנולה.

 

מקווים שהמידע הזה יהיה שימושי ויעיל עבורכם,

באהבה, 

צוות Bodyflow

 

מידע על סדנאות ניקוי רעלים וסדנאות נוספות

Please reload

פוסטים אחרונים

כיצד אנו יכולים לשנות את מצב הרוח שלנו ואת יכולת ההכלה שלנו לעצמינו ולסביבה בעזרת מודעות ותזונה?

האור מציץ לי מבעד לתריסים ואני שוב מאוכזבת.

עצובה שהגיע...

שינויים בהרגלי הצריכה שגורמים לצריחה

1/50
Please reload

קטגוריות
Please reload

הצטרפו אלינו
  • Facebook Classic
  • Google Classic

מיכל 058-5220088

ענתי 054-5552280

bodyflow2012@gmail.com

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon