מתכון לשוקולד מאבקת קקאו

רכיבים:

1 כוס אבקת קקאו
½ כוס ניבס (שברי פולים) טחונים במטחנת תבלינים
½ כוס שמן קוקוס
½ כוס חמאת קקאו
½ כוס אגבה (או מייפל / דבש)
קורט מלח
* תוספות אפשריות: שקדים, צימוקים, חמוציות, גוג’י-ברי, מאקה וכו’…

אופן ההכנה:

בסיר, השקוע בתוך סיר אחר, שבו מים רותחים (“באן מארי”) ממיסים את חמאת הקקאו והשמן קוקוס.
לאחר ההמסה מוסיפים את מוצרי הקקאו ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד.
לאחר שהתערובת חלקה, מוסיפים את הממתיק (ניתן להוסיף, לפי הטעם, להמתיק עוד טיפה מעבר לטעם)
חשוב לטחון את הסוכר קוקס במטחנת תבלינים
ניתן להוסיף אגוזים, ניבס (שברי פולים)חמוציות, קוקוס, יין וכו’…
מערבבים היטב, מוזגים לתבנית ומכניסים לפריזר.
השוקולד קופא תוך 20-40 דקות ומוכן לאכילה…