מרק פטריות

עונת החורף היא העונה הכי טובה לפטריות. ניתן היום למצוא בשווקים סוגים שונים ומגוונים של פטריות, החל מפטריית השמפיניון המוכרת ועד פטריות שימג’י ומלך היער.

במתכון אפשר להשתמש בכל סוגי הפטריות הטריות שתוכלו להניח את ידכם עליהן ☺

 

רכיבים:

  • 300-500 גרם פטריות לפחות (אפשר יותר)
  • 3 בצלים בינוניים
  • כרובית קטנה
  • 2 כפות שמן קורוס/ שמן שומשום לא קלוי בכבישה קרה
  • כף גראם מסאלה
  • כוס חלב/ קרם קוקוס אופציונלי.

הכנה:

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים עד לקבלת שקיפות.
  2. את הפטריות קוצצים לקוביות בינוניות ומוסיפים.
  3. מטגנים- מערבבים עד שהפטריות מוציאות נוזלים.\
  4. מוסיפים כף גראם מסאלה ומערבבים עד שהתבלין מפיץ ריח.
  5. במקביל חותכים את הכרובית לפטריות ומבשלים בנפרד במים עד רתיחה.
  6. מסננים ומוסיפים לתערובת הפטריות והכרובית.
  7. מוסיפים מים בגובה הרכיבים עד להתרככות שלהם.
  8. בגמר הבישול ניתן להוסיף חלב קוקוס וכמובן מלח ופלפל.
  9. טוחנים עד למרקם הרצוי, יושבים, אוכלים ונהנים.