מרק עדשים

העדשים משמשות מקור מצוין לחלבון ועדשים כתומות מכילות גם בטה קרוטן (כמו הגזר והבטטה במתכון הזה) שעוזר לחזק את המערכת החיסונית. והכורכום בו מתבלים את המרק נחשב לאנטיביוטיקה מצוינת מן הטבע.

רכיבים:

  • כוס עדשים כתומות (רצוי עדשים מונבטות)
  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 
שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
  • 
4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 
2 גזרים בינוניים – קוביות בינוניות
  • בטטה קטנה – קוביות בינוניות
  • 
חצי זר כוסברה קצוצה גס + 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 
פפריקה מתוקה
  • חצי כפית 
כורכום
  • חצי כפית
 כמון
  • חצי כפית
 מלח
  • פלפל
  • שמן זית או שמן קוקוס (ניתן לרכוש אצלנו בחנות המקוונת)
  • חלב קוקוס (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. במידה והעדשים לא מונבטות, בוררים היטב את העדשים ושוטפים.
  2. בסיר בינוני שמים מעט מיים ומאדים את הבצל, שורש הסלרי והשום כ- 3 דקות.
  3. מוסיפים את העדשים ואת המיים ומביאים לידי רתיחה. אם נוצר קצף, מורידים בכף.
  4. מוסיפים את הירקות, הירוקים והתבלינים. (למעט המלח שמעכב בישול קטניות)
  5. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך העדשים והירקות.
  6. מוסיפים מלח ומזלפים למעלה שמן זית.
(ניתן להוסיף בתום הבישול חלב קוקוס ולהרתיח שוב את המרק)