מרק חומוס

מצרכים:

  • 4 בצלים בינונים מגורדים או טחונים
  • 3 כוסות חומוס מבושל- אפשר גם מקופסא או קפוא של סנפרוסט.
  • תפו”א גדול חתוך לקוביות
  • פחית חלב/ קרם קוקוס- ממליצה על החלב שמגיע בקרטון של AROY-D
  • חצי כוס קמח חומוס/קמח עדשים
  • 2 כפות שמן שומשום לא קלוי לטיגון/ שמן קוקוס
  • תבלינים: קארי/ כורכום, מלח.

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד למצב של הזהבה ומיצוי הנוזלים.
  2. מוסיפים את קוביות התפו”א ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את החומוס ואת הכורכום/ קארי ומטגנים קלות עד שהתבלינים “נפתחים”.
  4. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד התרככות התפו”א.
  5. מוסיפים את החלב קוקוס ומלח לפי הטעם.
  6. בקערה ממיסים את הקמח עדשים עם מעט מלח ותבלינים ויוצריםממנו בלילה סמיכה.
  7. עם כף שופכים בעדינות מהבלילה למרקליצירת “בצקיות” – ניתן להכין יותר מחצי כוס למי שאוהב.
  8. נותנים עוד רתיחה אחת קצרה שהבצקיות יתבשלו.