ממרח שום ירוק

ככלל, אנו לא צריכים לספר לכם שהשום ידוע כ”האנטיביוטיקה של הטבע” – הוא מוריד כולסטרול, משפר את לחץ הדם, מרפא זיהומים ויראליים, מאזן את רמות הסוכר בדם, תורם לניקיון ופעילות מערכת העיכול ומחזק את המערכת החיסונית.

ואם באביב עסקינן…

השום ירוק נחשב לאחד מסמלי האביב וכיאה לאביב, השום הירוק הוא בעצם שום שנקטף טרם זמנו והוא זמין בשוק לתקופה קצרצרה ממש.

טעמו של השום הירוק עדין וטרי (מה שמאפשר להשתמש בו בנדיבות), שיניו עדיין צמודות ונדבקות זו לזו, עסיסיות וריחניות במיוחד והגבעולים פריכים ובעלי ניחוח שומי נהדר, כך שניתן להשתמש גם בהם (לממרחים, רטבים, הקפצה ואפילו לסלט).

אז לכבוד האביב וכדרכנו בקודש – לטובת הבריאות, הרי לפניכם מתכון לממרח שום ירוק מדהים (בחסות ויטי שלנו, שמתגלה כקוסמת המטבח הטבעוני):

 

רכיבים:

שימו לב! הכמויות אינן מדוייקות וניתן “לשחק” אתן.

  • 5 ראשי שום טרי מקולף
  • כף אגבה
  • צרור כוסברה
  • חצי צרור פטררוזיליה
  • חופן עלי נענע
  • חופן שקדים
  • מלח
  • פלפל
  • כוס שמן זית.
  • מעט מים לפי הצורך.

אופן ההכנה:

מתחילים בטחינה של השקדים עם שמן הזית והשום עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים את כל שאר הרכיבים בהדרגה.

מתקבל ממרח חלק, שטעמו משתבח עם הזמן. לאחסן בצנצנת במקרר.

מומלץ לשפוך מעט שמן זית לשמירת הטריות.