לחם שיבולת שועל

מתכון מצויין ללחם בריאות בכמות של כיכר בגודל של תבנית אינגליש קייק

באדיבותה של סיגל וולף – בוגרת סדנת ניקוי הרעלים  BODYFLOW

רכיבים:

· 1 כוס פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (עם פתיתים קטנים יחסית ולא שלמים.    אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל רגילה ולטחון אותה במעבד מזון במשך כמה  עשרות שניות)
· 1 כוס קמח מלא (החלפתי בקמח כוסמין ופעם שניה בקמח שיפון מלא)
· 2 כפיות אבקת אפייה
· 1/2 כפית מלח
· 1 כוס חלב (עדיף חלב אורז/סויה/שקדים)
· 2 כפות שמן
· 1/2 1 כפות סילאן
·  כ-1/2 כוס פירות יבשים קצוצים ( למשל – 2 תאנים, 2 תמרים ו-2 משמשים אורגניים)

אופן ההכנה:​

1.  מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
2.  מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החלב, השמן והסילאן, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
3.   מקפלים פנימה בעדינות את הפירות היבשים הקצוצים, ומעבירים את הבצק לתבנית.
4.  אופים כ-25 דקות, עד שהלחם זהוב ותפוח.