מתכון לשוקולד מעיסת קקאו (פייסט)

רכיבים:

עיסת קקאו (250 גרם)

1/3 חמאה (80 גרם )

1/4 כוס אגבה (או מייפל / דבש)

40 גרם סוכר קוקוס

1/4 כפית מקל וניל או כפית תמצית וניל טהורה

1/4 כפית מלח הימלאיה (קורט)

* תוספות אפשריות: שקדים, צימוקים, חמוציות, גוג’י-ברי, מאקה וכו’…

אופן ההכנה:

בסיר, השקוע בתוך סיר אחר, שבו מים רותחים (“באן מארי”) ממיסים את חמאת הקקאו.

לאחר ההמסה מוסיפים את מוצרי הקקאו ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד.

לאחר שהתערובת חלקה, מוסיפים את הממתיק (ניתן להוסיף, לפי הטעם, להמתיק עוד טיפה מעבר לטעם)

חשוב לטחון את הסוכר קוקס במטחנת תבלינים

ניתן להוסיף אגוזים, ניבס (שברי פולים)חמוציות, קוקוס, יין וכו’…

​מערבבים היטב, מוזגים לתבנית ומכניסים לפריזר.

השוקולד קופא תוך 20-40 דקות ומוכן לאכילה…