מרק קרם קישוא ואפונה ירוקה

החומרים:
10-15 קישואים נקיים חצויים לאורך
שמן זית
מלח פלפל

לשים בתנור על חם גבוהה ולצלות עד שמעט משחים.

שקית של קילו אפונה עדינה קפואה. שורש סלרי ,שורש פטרוזילייה , 10 גבעולי שמיר, 5 גבעולי סלרי לבשל ולהוציא. תבלינים:פלפל, מלח, כמון, זרעי כוסברה טחון, אגוז מוסקט.-אפשרות מעט אבקת מרק אורגני(בלי גלוטומט!)
2-3 כפות חמאת שקדים

ההכנה:
ממלאים חצי סיר במיים ומבשלים שורשי סלרי ופטרוזילייה, 5 גבעולי סלרי – אותם ניתן להוציא לאחר רתיחה של 10 דק’. מוסיפים לסיר קישואים צלויים,אפונה קפואה,עשבי תיבול ,תבלינים,חמאת שקד וטוחנים למחית חלקה. מביאים לרתיחה ומכבים,משפרים תיבול לפי טעמכם.
-אפשרות : לקצוץ בצל ירוק,כוסברה,שמיר. ולפזר מעל בהגשה 🙂