מלבי קוקוס של עומר טל

מצרכים (ל10 מנות):
350 גרם קרם קוקוס
250 גרם מים
3 כפות קורנפלור/קמח טפיוקה
2 כפות מי ורדים
200 גרם סוכר קנים/מייפל
1 כפית תמצית וניל
3-4 עלים כפיר ליים

רוטב פירות יער:
250  גרם פירות יער
10 גרם סוכר קנים/מייפל
250 גרם יין אדום
100 גרם שקדים/פיסטוקים

אופן הכנה:
מלבי:
שמים את כל המצרכים למעט המים והקורנפלור בסיר ומרתיחים תוך כדי ערבוב.
מכינים בצד קערה עם המים וקורנפלור ומטרפה, מכינים בצד קנקן/ סיר קטן גבוה עם מסננת לקקן.
ברגע שתכולת הסיר מתחילה לבעבע מורידים את האש לנמוכה, מערבבים טוב טוב את המים עם הקורנפלור בקערה בעזרת המטרפה, שופכים לסיר, ממשיכים לערבב למשך חצי  דקה עם המטרפה ושופכים את הכל אל הקנקן שהכנו דרך המסננת, את כל שאריות הנוזל מעבירים בעזרת לקקן.
מחלקים את הנוזל לכוסות/קעריות ומקררים.

רוטב:
מרתיחים הכל ביחד בסיר ומערבבים, מעבירים לקערה למקרר.
פיסטוקים- קולים בתנור על 180 מעלות למשך 10 דקות.

הגשה:
על כוס עם מלבי מוסיפים כף רוטב פירות יער וכף פיסטוק קלוי קצוץ.