טראפלס שוקולד – Raw

מתכון של אנו 🙂

מצרכים:
250 גרם עיסת קקאו
83 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
תמצית וניל 2 כפות 
450 קשיו מושרה
300 גרם מייפל
20 גרם שמן קוקוס
230 מל חלב שקדים 

אופן ההכנה:
בסיר השקוע בתוך סיר אחר, שבו מים רותחים (“באן מארי”) ממיסים את חמאת הקקאו והשמן קוקוס.
לאחר ההמסה מוסיפים את מוצרי הקקאו ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד.
לאחר שהתערובת חלקה, מוסיפים את הממתיק (ניתן להוסיף, לפי הטעם, להמתיק עוד טיפה מעבר לטעם).
חשוב לטחון את הסוכר קוקס במטחנת תבלינים – אפשר גם רק עם מייפל.
מערבבים היטב, מוזגים לקופסאת פלסטיק עם מכסה  ומכניסים לפריזר למשך לפחות לשעתיים.
מוציאים מהפריזר, מחכים שקצת יפשיר, לוקחים קערה נפרדת עם כפית מוציאים ומגלגלים לכדורים.
מכינים קערה עם אבקת קקאו raw, ומגלגלים כל טראפל עד שיש לו שכבה יפה ומגישים.
אפשר גם לצפות בשבבי קוקוס או כל אגוז טחון שרוצים.
אפשר כמובן להחזיר למקפיא את הטראפלס ולהוציא להגשה. רק לחכות כמה דקות שיפשיר 🙂