"משבר החלמה"

“משבר החלמה” הוא אינו מושג שכיח, אך הינו חלק מהותי בהבנה של מחלות והשיח שלהן עם הגוף, הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי.
כדי להבין את חשיבות המושג ומשמעותו, יש להבין שתי נקודות חשובות, הנוגעות לריפוי מחלות:
גוף האדם יודע לרפא את עצמו
כמות הידע שיצליח אדם לאסוף, לעולם לא תשתווה לידיעה הטבעית הבסיסית שיש לגוף מעצם קיומו. למעשה, הגוף הוא יצור אינטליגנטי בפני עצמו והוא מיטיב לנהל את עצמו – תחשבו על זה לרגע, 78 טריליון תאים, שחיים בהרמוניה, כאשר כל אחד מהם יודע בדיוק מה מקומו ומה תפקידו במערך העצום הזה. לדוגמה: לצורך העניין, נאמר שחתכתם את עצמכם בטעות, בזמן שהכנתם סלט – הידע האנושי שרכשנו במהלך חיינו, יביא לכך שנשים מעט חומר חיטוי ונמשיך במעשנו. יחד עם זאת, במקביל, הגוף יפעיל מערך של מיליוני פעולות שמטרתן לטפל ולרפא את החבלה: הובלה של טסיות דם שיאטמו את האיזור הפצוע, “הקפצת” תאים רבים של המערכת החיסונית שיחסמו את המקום מפני זיהום, הרצת מגוון חומרים שיעזרו בבניית תאים חדשים של עור, הפרשת חומרים שיעזרו לדם להתקרר ויעצרו את הזרימה שלו… טוב, אז הבנתם – כל זה נעשה מבלי שאנו מודעים לכך ומתרחש בכל פעם שהגוף סובל מפציעה, דלקת או מחלה.
כדי לתקן את עצמו, הגוף זקוק ל”חומרי בניה” איכותיים
לגוף יהיה מאוד קשה לתקן את עצמו אם, כתוצאה מאורח חיים לא נכון, יהיו חסרי לו חומרי בניה (רכיבי תזונה איכותיים) ואם באזור הפגוע, נמצאים הרבה רעלים ולכלוך. טראומה רגשית, שלא מרפה מהתודעה, עלולה להקשות גם היא על תהליך הריפוי העצמי של הגוף.
כיום, הרפואה המערבית מתבססת בעיקרה על דיכוי סימפטומים – מחלות זיהומים ודלקות נוצרים כתוצאה מפסולת שנמצאת בגוף והסימפטומים שאנו חווים כמחלה (חום, חולשה, פריחה, שלשול, מוגלה וכו’) הם למעשה דרכו של הגוף לשחרר את עצמו מן הפסולת הזו. כאשר אנו לוקחים תרופה, שמדכאת את הסימפטום, למעשה אנו “הורגים את השליח” והבעיה בעודה נשארת. במצב כזה, בו פתרנו את הסימפטום ולא את הבעיה, הסימפטום יופיע שוב ושוב ובמידה ובכל פעם ניתן לו מענה ע”י תרופה, לאחר מספר שנים סביר כי הוא יהפוך לכרוני.
כעת, עלינו להבחין בין שני המושגים: “משבר מחלה” ו- “משבר החלמה”:
משבר מחלה = תוצאה של החלשות ממושכת של הגוף
משבר החלמה = תוצאה של תהליך העצמה של הגוף.
משבר מחלה נובע כתוצאה משהייה ממושכת ב”תדר נמוך” (עבודה שאני לא אוהב, משפחה לא הרמונית, מזון לא מזין ורעיל, שימוש רב בחומרים ממכרים (תרופות, קפה, סיגריות, אלכוהול ועוד…). בדר”כ, משבר מחלה יופיע כתוצאה של החלשות ממושכת של הגוף, להבדיל ממשבר החלמה, שנובע כתוצאה מתהליך העצמה של הגוף וכאן ההבדל ה”קטן”.
ממה נובע משבר החלמה?
כאשר עוברים תהליך ריפוי בדרך של רפואה שלמה, עובדים עם מספר כללי בסיס:
ריפוי מתרחש מן הראש אל הגוף – מבפנים החוצה ובסדר הפוך לסימפטומים. כלומר, כל המחלות מתחילות בראש, כתוצאה מפחד או חוסר ידע ועוברות אל הגוף.הפסולת שמפריעה לתפקוד הגוף היא תמיד חיצונית – נכנסת דרך מערכת עיכול (מזון) ומערכת נשימה (אויר), או נקלטת בתודעה בתור ויברציה שלילית (מחשבות שליליות, שנאת חינם וכו’).רפואה שלמה דורשת שינוי בתהליכי מחשבה, תפיסה ואורח חיים, ברמת התודעהרפואה שלמה דורשת “דחיפה” מבפנים החוצה של כל חומרי הפסולת שלא שייכים אל הגוף וכאשר דחיפה זו קורית מן המעמקים, היא מייצרת מחדש סימפטומים שחווינו בעבר (בזמן שפסולת זו נכנסה) – זהו משבר החלמה.
איך מזהים משבר החלמה לעומת משבר מחלה?
משבר החלמה מתרחש רק כאשר הגוף נמצא בתהליכי העצמה (תהליכי טרנספורמציה ושינוי אורח חיים). רק כאשר לגוף יש מספיק עוצמה, הוא ישחרר מן המעמקים משהו חזק שהגיע זמנו לעזוב.
כיצד לנהוג בעת משבר החלמה?
במקרה שמופיע משבר החלמה, קודם כל – לא להיבהל! האינטליגנציה של הגוף יודעת שהגיע זמנה של פסולת זו או אחרת להשתחרר ולכן היא מוכנה לטלטול הזה.
בזמן משבר החלמה מומלץ:
לנוח הרבה.להקפיד על שתייה מרובה של מים ו/או תה צמחים.אכילת מזונות קלים (קצת פירות והרבה ירקות שורש מאודים או במרק) והפחתה משמעותית של מזונות מתועשים ומזונות מן החי.חיזוק הגוף בעזרת צמחי מרפא או נוסחאות כמו פרוטק של אלטמן (חנויות טבע), ויטמין C ופרוביוטיקה.חשיפה מבוקרת לשמש, שהייה בטבע, באויר צח, ובחברה של אנשים טובים ואוהבים.
כל אלה, יעזרו לגוף לשחרר את הפסולת הזו במהירות האידיאלית ולחזור לחיי השגרה, עם מתנה קטנה שהיא תחושה של קלילות ונינוחות, שמופיע עם סיום משבר ההחלמה.
# במקרים של משברי החלמה יותר חזקים ועוצמתיים, שקורים כתוצאה מהזנחה של הגוף לאורך תקופה ארוכה מידי, ניתן לפנות לייעוץ מקצועי – הומיאופתיה, נאתורופתיה, טיפול רגשי וכו’.
לסיכום, משבר החלמה הינו מצב מבורך, אשר מעיד על תהליך שינוי והעצמה, הן ברמה הפיזית והן ברמה הרגשית. זהו חלק מתהליך התפתחות וריפוי ומומלץ לברך עליו ועל המתנות שהוא מביא איתו.
לשאלות ומידע נוסף,
מוזמנים לפנות אלינו: