"האור שבעור"

מכירים את הביטוי “אל תסתכל בקנקנן, אלא על מה שיש בתוכו”?! מה שנכון נכון, אך בימים חמים אלו בהם השמש קופחת על עורנו, בואו נפנה את תשומת ליבנו דווקא אל אותו “קנקנן” – ה”עור” שלנו, שהוא המסגרת העוטפת את גופנו. למעשה, אם נסיר את העור, מסיני, אינדיאני, אמריקאי, ואפריקאי, נגלה שמתחת לאותה מעטפת, כולם נראים אותו דבר – איברי גוף, שרירים, שלד, עצמות וכו’ – למעשה, המסגרת הזאת, היא זאת שגרמה לשוני בין המינים והגזעים השונים ומכאן למעשה, לאינספור מלחמות בין בני אדם הנראים שונה איש מראהו. בנוסף לכך, כל הקונספט של יופי, קשור גם הוא לעור שלנו – לצבע, לברק, למרקם וכו’ ועל בסיס זה נבנתה לה תעשיה שלמה של יופי מזויף (העמדת פנים – “make up”), שמגלגלת סכומי כסף גדולים, על סמך חוסר ידיעתם של בני האדם המודרניים לגבי כיצד להראות יפה מבלי לשלם הרבה כסף.
מה בין האור לעור שלנו? העור שלנו בנוי שכבות-שכבות, כאשר שתי השכבות הקיצוניות (החיצונית ביותר והפנימית ביותר) הן בעלות נטייה גבוהה לשחיקה: השכבה החיצונית, החשופה אל המציאות (שמש, אבק, לכלוך, פגעים, חבלות, יובש, בקטריות וכו’) היא השכבה שנשחקת במהירות הרבה ביותר. השכבה הפנימית, יכולה גם היא להיסתם ולהישחק בקלות כתוצאה מהזנה של דם סמיך, חומצי, נטול מינרלים ועתיר רעלנים. התוצאה של שחיקת השכבות האלה, הנמצאות תחת הלחצים ורכיבי המוצרים של המאה ה-21, היא שהאור שבתוכנו אינו פורץ החוצה ונוצר לנו מראה דהוי, רפוי ומהוהה, שאותו אנו נוטים לצבוע ולמרוח, על מנת לשוות לו את המראה הטבעי. כולנו נולדנו לזרוח. כולנו יצורים של אור. אז איך אפשר להוציא את האור הזה החוצה ולא להעמיד פנים (make-up)?
בבואנו לדבר על בריאות העור, ראשית עלינו לזכור שהעור הינו איבר פליטת הרעלים הגדול ביותר בגופינו – משקלו יכול להגיע עד ל-6 קילוגרמים והוא מסוגל לפנות עד כמעט 500 גרם של חומצות ורעלנים ביום (דרך נקבוביות הזיעה). במצב טבעי ותקין, כאשר אדם אוכל את המזון המתאים לגופו, מבצע פעילות גופנית ומרגיע את מוחו מעת לעת, אין עודף רעלים בגוף ולכן גם אין עומס על העור. אז מתי מתחילות הצרות? כאשר בני האדם איבדו את הקשר עם האדמה וסגרו את עצמם בתוך ערים, מנותקים מן הטבע, מנותקים מתנועה פיזית (מעליות, דרגנועים, מכוניות וכו’) ומנותקים מרוגע (אורח חיים מתוח, חדשות, דאגות, חשבונו וכו’) – במצב הזה הגוף מתחיל לצבור כמויות גבוהות של רעלנים, החודרים לגוף כתוצאה ממתח גבוה, מחסור בתנועה, מזון מהונדס, שומן מיותר שמצטבר, חומציות גבוהה ונוקשות של שרירים ושלד.
האדם המודרני צורך כמויות אדירות של “ג’אנק-פוד” נטול מינרלים, מבלי לתת את הדעת על משמעותם של המינרלים כאבני היסוד של הגוף הזה וכל חלק בו, אשר צריך את מנת המינרלים שלו על מנת לתפקד היטב. באופן אוטומטי, כאשר מינרלים אלו יחסרו לאורך זמן, תרד רמת התפקוד של התאים למינימום ההכרחי על מנת לשרוד.
מעבר לצריכת המזון הלקויה, איבד האדם גם את הקשר עם המינרלים הבאים מהאדמה, תוך שימוש בסבונים ו”תכשירי רחצה” המיוצרים משאריות מתעשיית הבנזין ועתירים בצבעים ובריחות העשויים כימיקלים. ברגע שחומרים אלה נוגעים בעור, לא רק שהם מסירים את שכבת השומן שתאי העור מייצרים על מנת להגן על עצמם, אלא הם גם נספגים אל תוך תאי העור פנימה.
כאשר אנחנו מטהרים את גופינו מבפנים – עוברים תהליך טיהור עמוק, מפנים כמויות אדירות של פסולת החוצה ומתחילים להזין את הגוף שלנו ברכיבי מזון נכונים (ויטמינים, מינרלים, חלבונים, סוכרים, שומנים וכו’) – כבר אז השכבה הראשונית מתעוררת לחיים ומעבירה הלאה את הכוח הזה לשאר השכבות. במקביל ו/או בנוסף, מומלץ לפעול בהתאם לטיפים הבאים – עורינו יהיה חלק ומבהיק, נטול פצעונים והאור אמיתי יוכל לעבור דרכו ולהפוך את שפתותינו לאדומות יותר, לחיינו וורדרדות יותר ועינינו נוצצות יותר – זהו יופי אמיתי.
טיפים לבריאות העור: • אכילה מרובה של ירקות ירוקים וירקות שורש העשירים במינרלים • להקפיד על אכילת מספר מלפפונים ביום – עשירים ב”סיליקה”, שהוא מרכיב חיוני הנמצא בתאי העור. • להימנע מאוכל תעשייתי וגדוש בחומרים כימיים. • הברשת העור בליפה יבשה (על גוף יבש – לפני המקלחת), לפחות פעם ביום, למשך דקה-שתיים – ההברשה היבשה תעזור לגוף להיפטר מתאי העור המתים ותאפשר לעור להתחדש מהר יותר כתוצאה מחשיפת תאים חדשים ורעננים. • לאחר ההברשה, מומלץ לקפוץ במקום למשך דקה-שתיים, על מנת להמריץ את הדם אל תוך תאי העור שהתעוררו מההברשה. • להשתדל להשתמש בסבונים טבעיים שאינם מכילים חומרים ש הגוף לא מכיר, או שהגוף אינו יודע מה לעשות איתם ולכן נאגרים בכל מיני פינות. • בזמן רחצה, יש להימנע מלקרצף את עורנו בחוזקה בליפה ו/או ספוג וסבון – קרצוף בעוצמה חזקה, יביא להסרת שכבת השומן המגנה על העור וליובש (מומלץ ללטף את העור בעדינות תוך כדי הקצפה, בעזרת כפות הידיים של סבון טבעי ופשוט לתת למים לשטוף אותנו – כך תשימו לב שהעור אל מתייבש לאחר המקלחת ואין צורך בקרם לחות) • להתקלח במים חמים ותמיד לסיים מקלחת במים קרים – יוצר כיווץ והרפיה של העור, העוזרים לשמור על אלסטיות. • פעם עד פעמיים בשבוע, לאחר מקלחת שכזאת, אפשר למרוח את העור בשמן קוקוס העשיר באומגה 3 (המזינה את תאי העור ושומרת על הגמישות שלהם) ובחומרים המאזנים את חומציות העור לרמה הנכונה וכן קוטלים סוגים שונים של בקטריות ופטריות החיות על תאי העור. • אם נשמור על עצמנו בתנועה ונדאג להזיע היטב מידי פעם, הנקבוביות יישארו פתוחות והעור יפנה כמות נכבדה של רעלים מן הדם וכתוצאה מכך נראה בוהקים יותר.